Få smaken på bærekraft

Velger du Restaurant- og matfag, står bærekraft på timeplanen. Restaurant- og matbransjen ligger i forkant når det gjelder bærekraft. Det er bra for alle. Bra for kloden. Og bra for deg som vil være med å forme en bærekraftig fremtid for oss alle.

Bærekraft er viktig for fremtiden. FNs bærekraftsmål for å  bekjempe ulikhet, utrydde fattigdom og stoppe klimaendringene er viktige mål for fremtiden. For politikere, for bedrifter og for ikke minst for deg som skal søke videregående skole. For det er du som kan forme fremtiden.

Bærekraft på timeplanen på Restaurant - og matfag

Velger du Restaurant- og matfag, får du bærekraft på timeplanen. Det gir deg kompetanse som hjelper deg å ta gode, miljøbevisste og ansvarlige valg for fremtiden. Uansett hvordan du velger å bruke kunnskapen din. 

Bærekraftbegrepet rommer mye. Når du velger Restaurant- og matfag lærer du blant annet om:

  • Bærekraft i matproduksjon
  • Hvordan matbransjen påvirker miljøet, og hvordan du kan utnytte ressurser lokalt, regionalt og globalt
  • Bærekraft i klimaperspektiv
  • Hvordan du utnytter tilgjengelige råvarer best mulig og dermed reduserer matsvinn
  • Bærekraft innen helse, likestilling, demografi og utdanning 
  • Næringsrike og velsmakende råvarer som kan sikre en god fordeling av mat og råvarer til flere

Kunnskap som former en bærekraftig fremtid

Det er du som er ung nå, som skal forme fremtiden. Velger du Restaurant- og matfag på videregående, får du  kunnskap om bærekraftige løsninger. Med solid kunnskap om bærekraft, får du evnen til å tenke stort og muligheten til å forme, utvilke og skape en bedre fremtid. 

Vil du vite mer om bærekraft på Restaurant- og matfag? Les mer om faginnholdet på vilbli.no