Få smaken på variasjon

En kokk på jobb

Restaurant- og matfag byr på en skolehverdag med variasjon og krydder. Du lærer å samarbeide på tvers av roller, holde fokus i høyt tempo og skape noe nytt - hver eneste dag.

Velger du restaurant- og matfag, får du konkret kunnskap og du ser umiddelbare resultater av det du gjør. Samtidig krever det at du er kreativ og løser problemer fortløpende. Her tilegner du deg evner det ikke holder å lese seg til.

Mat- og måltidsbransjen skal fortsette veksten. Da trengs unge, kreative krefter

Starter du på Restaurant- og matfag nå, står norske bedrifter klare til å ønske deg velkommen med på laget når du er ferdig med utdannelsen. For selv om koronapandemien har gjort det tøft for mange, så skal norsk mat- og måltidsbransje reise seg igjen. Og bransjen skal fortsette den utrolige veksten vi så før pandemien kom. Men da trenger vi deg med på laget.

Vårt råd til deg som skal starte på videregående nå, er å smake deg frem. Smak på mulighetene. Og se hva smaken på kommunikasjon, ledelse, stressmestring, kreativitet, mangfold, bærekraft og alle de andre mulighetene som ligger åpne for deg.

Møt Magnus: Kokk med smak for kulinarisk frihet

For Magnus Svendsbø (20) har skole alltid vært litt kjedelig, men da han kom inn på Restaurant- og matfaglinjen på videregående skole, fikk han plutselig smaken på mer kunnskap og læring. – Jeg fant noe jeg brant for, sier han.