Møt Bryan-Matthew: Servitørlærling med smak for bærekraft

19 år gamle Bryan-Matthew Santos er servitørlærling hos sjarmerende og autentisk-franske Brasserie France i Oslo. Han er lærling på andre året og skal ta fagbrev til sommeren

#205

Bryan-Matthew er opprinnelig fra Filippinene, men er født i Spania og kom til Norge i 2012. Han er servitørlærling ved Oslo-restauranten Brasserie France, og skal ta fagprøven til sommeren. 

I 2019 tok han gull under Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger, og ble sammen med lagkamerat Therese Gjestli Friss, kåret til Norges beste servitørlærling.

Bryan-Matthew ønsket å være med på Smak deg frem-prosjektet for å belyse mulighetene restaurant- og matfagene gir. Han mener prosjektet er en fin måte å vise frem hva lærlingene selv liker ved yrket sitt.

Restaurant- og matfag gir mersmak på bærekraftige løsninger

Velger du restaurant- og matfag, utvikler du evner som vil styrke deg uansett hva du velger å bruke dem til.

Bryan-Matthew Santos

Alder: 19

Skole/jobb: Servitørlærling ved restauranten Brasserie France i Oslo. Skal ta fagbrev til sommeren. 

Fritid: Liker å henge med venner, og er lokallagsleder i kirken, Han er glad i musikk og i å spille gitar. Favorittsjokoladen hans er smash. 

Instagram: br_mattsantos

Restaurant- og matfag krever disiplin, presisjon og kunnskap. Det er et håndverk som må læres skikkelig og utøves korrekt.

Mat og restaurantbransjen er en næring i vekst, men også en næring i endring. Det finnes mange ulike arbeidsplasser, spennende oppstartsbedrifter, og tiltak for bærekraftig vekst utvikles i et raskt tempo.

Dette er viktig og spennende, og det beste av alt, er at du får være med på å finne løsningene.

Se også