Få smaken på kreativitet

Når du velger Restaurant- og matfag står kreativitet i sentrum, både på skolen og i læretiden. Å kunne tenke utenfor boksen er en egenskap som er ettertraktet, uansett hva fremtiden bringer.

Kreativitet og oppfinnsomhet er avgjørende for å løse utfordringer. Og på samme måte som at trening kan gjøre deg til en bedre fotballspiller, kan du trene kreativiteten din. Det gjør du på Restaurant- og matfag; både på skolen når du er ute i praksis i bedriftene.  

Velger du Restaurant- og matfag, trener du kreativiteten din gjennom å:

  • Jobbe sammen i team med folk med ulik bagrunn og erfaring
  • Lære om ulike mattradisjoner og å se egen kultur med nytt blikk
  • Oppdage nye råvarer og finne nye måter å kombinere dem på
  • Bruke kreative teknikker og ulike metoder for å foredle råvarer og mat
  • Lære teknikker fra lærere og profesjonelle med lang kreativ erfaring
  • Tenke visuelt. For mat smakes med øynene så vel som med tunga
  • Lede og ta del i kreative planleggingsprosesser
  • Lage og tilberede matretter tilpasset gjestene dine
  • Oppdage, smake og tilberede retter fra andre kulturer
  • Lære om hvordan smak og konsistens endrer seg ved å bruke for eksempel varme, kulde og fermentering

Møt Magnus: Kokk med smak for kulinarisk frihet

For Magnus Svendsbø (20) har skole alltid vært litt kjedelig, men da han kom inn på Restaurant- og matfaglinjen på videregående skole, fikk han plutselig smaken på mer kunnskap og læring. – Jeg fant noe jeg brant for, sier han.