Møt Silje: Bakerlærling med smak for muligheter

Foto: Smakdegfrem

Silje Pedersen Johnsen (23) har alltid elsket å bake. Men at Restaurant- og matfag var det riktige valget for henne, fant hun først ut etter å ha fullført studiespesialisering.

–  Når man ikke vet hva man vil bli sier alle at man må begynne på vanlig videregående, på studiespesialisering for da har du så mange flere valgmuligheter. Men da jeg var ferdig på skolen så ble jeg litt sånn "hva gjør jeg nå?", forteller Silje.  

Hun tok seg derfor et friår reiste til Botswana og Thailand som misjonær. Det var først her at det falt på plass hva hun skulle jobbe med fremover.  

– Da jeg hadde det friåret og reiste så fikk jeg se hva mat gjør. Mat får folk til å komme sammen, og bringer glede og nærhet, og det var noe som var så nydelig med det. Og da kjente jeg virkelig at det er baker jeg må gå for, det er det jeg må bli, sier Silje.  

Inspirert av mormor til å velge Restaurant- og matfag

Silje har alltid elsket å bake, og inspirasjonskilden er mormoren hennes.  

– Mormoren min har alltid elsket å bake og lage mat, så det har alltid vært "hjemme" for meg. Jeg ønsker å få frem hvem jeg er med bakingen. Å vise at et brød kan ha personlighet, nesten, ler Silje.  

Mat får folk til å komme sammen, og bringer glede og nærhet, og det var noe som var så nydelig med det.

Silje, bakerlærling

Da Silje kom tilbake fra reisen begynte hun på Restaurant- og matfag. De som velger å starte på Restaurant- og matfag vil oppleve mangfoldige bedrifter over hele Norge som stå klare til å ønske unge folk velkommen med på laget ved endt utdanning. Bredden i det man lærer på Restaurant- og matfag er stor og valgmulighetene i yrkesvei mange.  

Restaurant- og matfag gir mulighet til å velge

Noe av det som er positivt med Restaurant- og matfag er at man kan bygge på med mange ulike typer fagbrev, og Silje har ambisjoner om et fagbrev som konditor også.

– Det å sette sammen smaker og bare prøve seg fram er utrolig gøy, sier hun.

Silje elsker å jobbe med gode bærekraftige råvarer, og uttrykke seg gjennom bakingen.

– Jeg føler jeg har fått en så stor mulighet til å velge. Til å utfordre meg selv, lære nye ting, ta inn lærlinger, starte et nytt sted. Fremtiden er spennende, avslutter Silje.

Navn: Silje Pedersen Johnsen 

Alder: 23 år 

Skole/jobb: Gått restaurant og matfag på Kirkeparken videregående i Moss, og har nå lærlingekontrakt som baker på Samverket i Moss.  

Hobbyer: På fritiden liker Silje å tegne, male, skrive dikt, stå på ski og lese bøker.  

Instagram: bakstbysilje