Om Smak deg frem

En rekke aktører i mat- og måltidsbransjen står bak nettsiden Smak deg frem. Målet vårt er å vise frem de spennende mulighetene og fortrinnene du får med en utdannelse innen Restaurant- og matfag.

Den norske mat- og måltidsbransjen drives fremover av dyktige, kompetente folk med solid fagkompetanse og et bredt spekter av egenskaper. Fremtidens arbeidsliv krever store omstillinger - i alle bransjer.

Hva du kan og hvilke egenskaper du har, er mye viktigere enn hva slags jobbtittel du tilegner deg. Nettopp dette er hva vi ønsker å vise deg med Smak deg frem, der du møter unge som ​smaker seg frem til sin egen framtid.

Nå trengs unge, kreative krefter

Starter du på restaurant- og matfag nå, står bedrifter over hele Norge klare til å ønske deg velkommen med på laget når du er ferdig med utdannelsen. For selv om koronapandemien har gjort det tøft for mange, så skal vi reise oss igjen. Og vi skal fortsette den utrolige veksten vi så før pandemien kom. Men da trenger vi deg med på laget.

Vårt råd til deg som skal starte på videregående nå, er å smake deg frem. Smak på mulighetene. Smak på kommunikasjon, ledelse, stressmestring, kreativitet, mangfold, bærekraft og alle de andre mulighetene som ligger åpne for deg. 

Vi står bak Smak deg frem

Bak initiativet står NHO Reiseliv, NHO Mat og Drikke, NHO Service og Handel, Sjømat Norge, Hovedorganisasjonen Virke, Fellesforbundet, Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Norske Kokkers landsforening (NKL), Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag (FORM). 

Vi er mange, og vi jobber alle mot samme mål: Å bidra til å inspirere flere til å velge Restaurant- og matfag på videregående. 

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne: