Om Smak deg frem

En rekke aktører i mat- og måltidsbransjen står bak kampanjen Smak deg frem. Målet vårt er å vise frem de spennende mulighetene og fortrinnene du får med en utdannelse innen Restaurant- og matfag.

Bak Smak deg frem står NHO Reiseliv, NHO Mat og Drikke, NHO Service og Handel, Hovedorganisasjonen Virke, Fellesforbundet, Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Norske Kokkers landsforening (NKL), Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag (FORM). 

Vi er mange, og vi jobber alle mot samme mål: Å bidra til å inspirere flere til å velge Restaurant- og matfag på videregående. 

Det er hva du kan som er viktig. Ikke hva du blir

Den norske mat- og måltidsbransjen drives fremover av dyktige, kompetente folk med solid fagkompetanse og et bredt spekter av egenskaper. Fremtidens arbeidsliv krever store omstillinger - i alle bransjer.

Hva du kan og hvilke egenskaper du har, er derfor mye viktigere enn hva slags jobbtittel du tilegner deg. Nettopp dette er hva vi ønsker å vise deg med Smak deg frem.

På denne nettsiden, på youtube-kanalen vår og @smakdegfrem på Instagram ser du filmer med folk som går på - og som har tatt Restaurant- og matfag på videregående. Folka du ser på filmene jobber i bransjen. Filmene er ikke scriptet. Fordi det de som går på skolen, de som er lærlinger og de som har fagbrev fra Restaurant- og matfag som vet mest om hverdagen på Restaurant- og matfag.

Fagbrev fra Restaurant- og matfag er ettertraktet på jobbmarkedet 

Du som velger Restaurant- og matfag på videregående, får et forsprang. Fordi kunnskapen og ferdighetene du lærer på RM er etterrraktet av abeidsgivere og arbeidssituasjoner - uansett hvor du ender opp. 

Starter du på Restaurant- og matfag nå, står bedrifter over hele Norge klare til å ønske deg velkommen med på laget når du er ferdig med utdannelsen. Folk med fagbrev fra Restaurant- og matfag er ettertraktet til stillinger over hele Norge - og verden! 

For selv om bransjen fikk seg en tøff knekk under koronapandemien, er vi allerede på vei tilbake  - og vi skal fortsette den utrolige veksten vi så før pandemien. For folk trenger mat. Og vi trenger de sosiale møteplassene som et godt tilberedt måltid gir oss. 

Mat- og måltidsbransjen skal fortsette den utrolige veksten vi så før pandemien kom. Men da trenger vi deg med på laget.

Restaurant- og matfag gir muligheter

Vårt råd til deg som skal starte på videregående nå, er å smake deg frem. Smak på mulighetene. Smak på kommunikasjon, ledelse, stressmestring, kreativitet, mangfold, bærekraft og alle de andre mulighetene som ligger åpne for deg. 

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne: