Få smaken på ledelse

Velger du restaurant- og matfag, lærer du ledelse. Du lærer å ta ansvar, gi retning og være trygg på egne beslutninger: Egenskaper som er ettertraktede, uansett hva du velger å bruke dem til.

Ledelse handler ikke om å være sjef. Ledelse handler om å ta ansvar for beslutninger og resultater.  Det handler om å bruke kunnskap og å vise ansvar. Om å støtte, gi retning og skape mening i hverdagen for deg selv og for andre. 

En god leder er alltid ettertraktet

Gode lederegenskaper er noe du vil få bruk for, uansett hvordan du velger å bruke dem i fremtiden. Også om du ikke ender opp med tittel som sjef eller direktør.

Nå du velger Restaurant- og matfag lærer du ledelse i praksis ved å: 

  • Lære fra ledere med lang erfaring i mat- og måltidsbransjen
  • Bruke tydelig kommunikasjon tilpasset ulike målgrupper
  • Å ta ansvar for oppgaver i team og alene 
  • Være en støttende og motiverende medelev og kollega  
  • Løse praktiske utfordringer på stående fot - med veiledning fra de beste i sine fag
  • Ta raske og riktige avgjørelser
  • Jobbe mot klare tidsfrister
  • Lede og ta del i pratisk og teoretisk gruppearbeid
  • Jobbe tett sammen med andre, i ulikt sammensatte team
  • Møte forberedt slik at du er rolig selv når du kanskje er usikker på innsiden
  • Jobbe med praktisk kundebehanding og service