Få smaken på fagkunnskap

Når du velger Restaurant- og matfag får du fagkunnskap og ekspertise du har nytte av hele livet. Du lærer arbeidsteknikker, om kosthold og ernæring, bærekraft og ressursbruk, og får viktig kunnskap som er ettertraktet - uansett.

Velger du Restaurant- og matfag på videregående, får du fagkunnskap og ferdigheter som er ettertraktet i arbeidslivet - uansett hvilken vei du velger å ta senere. 

Fagkunnskap og kompetanse har alltid verdi

På Restaurant og matfag får du verdifull kompetanse, som er ettertraktet i nesten alle bransjer:

  • Kunnskap om kosthold, råvarer og ernæring
  • Ekspertise i praktisk tilbereding og servering av mat
  • Kunnskap om bærekraft og matsvinn, utnyttelse av ressurser og gjenbruk  
  • Fagkompetanse om behandling av råvarer, mat og drikke
  • Kunnskap om matkultur  og mat som kulturbærer i Norge og utlandet
  • Praktiske arbeidsteknikker;  som å håndtere kniv og verktøy,
    hvordan bruke varme og kulde, og å operere  maskiner, utstyr og teknologi
  • Ekspertise innen kvalitet og mattrygghet
  • Kunnskap om helse, hygiene og livsmestring

Fagkunnskap åpner dører

Det står respekt av fagkunnskap. Fordi fagkunnskap kommer ikke av seg selv.

Fagkunnskap må læres godt og utføres korrekt. Nettopp derfor er fagkompetanse ettertraktet  - uansett hvor og hvordan du velger å bruke kompetansen din i fremtiden.