Møt Petter: Kokk med smaken for ledelse

Petter Rolund Antonsen var bare 22 år da han ble kjøkkensjef og teamleader for et lag med kokker som var langt mer erfarne enn ham selv.

#205

Petter har alltid vært opptatt av mat og fotball. Etter endt kokkeutdannelse gikk turen til utlandet. Nå er han tilbake i Norge og er lagkaptein og kjøkkensjef på Smalhans, der han leder et team av kreative kokker som i hovedsak er eldre en seg selv.

Petter  vokste opp på Åssiden i Drammen. Han har alltid vært opptatt av mat, og etter endt skolegang ved Kjøsterud ungdomsskole falt det naturlige valget på studieretningen restaurant- og matfag. Etter to år ved Åssiden videregående skole ble Petter tilbudt lærlingplass ved Strand restaurant på Stabekk. Her trivdes han godt og fikk utviklet seg som kokk.

Ble leder som 22-åring

Etter endt lærlingtid ble Petter etter hvert tilbudt stillingen som kokk ved Barr i København. Her fikk han ikke bare oppfylt drømmen om å jobbe utenfor Norge, men også utfordret seg selv i kokkerollen.

Høsten 2019 ble stillingen som kjøkkensjef ved Smalhans ledig. Petter sa opp jobben, flyttet hjem til Norge og i januar 2020 tiltrådte han jobben ved restauranten på St. Hanshaugen i Oslo. Her går konseptet ut på å servere kvalitetsmat til en billig penge, som har blitt belønnet med Bib Gourmand-utmerkelsen i Michelin-guiden.

Håndverk med bærekraft i sentrum

Restaurant- og matfag krever disiplin, presisjon og kunnskap. Det er et håndverk som må læres skikkelig og utøves korrekt.

Petter Rolund Antonsen

Alder: 23

Skole/jobb: Gjennomført VGS restaurant- og matfag med fagbrev som kokk. Er i dag kjøkkensjef ved den Michelin-anbefalte restauranten Smalhans i Oslo.  

Fritid: Fotballfantast og ihuga Chelsea-fan. Elsker å lage mat, men er skeptisk til roboter. 

Instagram: unge_karamell

Mat og restaurantbransjen er en næring i vekst, men også en næring i endring. Det finnes mange ulike arbeidsplasser, spennende oppstartsbedrifter og tiltak for å sikre bærekraftighet utvikles i et raskt tempo. Det er viktig og spennende, og det beste av alt er at du får være med på å finne løsningene.

Se også