Få smaken på bærekraft Velger du Restaurant- og matfag, står bærekraft på timeplanen. Restaurant- og matbransjen ligger i forkant når det gjelder bærekraft. Det er bra for alle. Bra for kloden. Og bra for deg som vil være med å forme en bærekraftig fremtid for oss alle.
Få smaken på ledelse Velger du restaurant- og matfag, lærer du ledelse. Du lærer å ta ansvar, gi retning og være trygg på egne beslutninger: Egenskaper som er ettertraktede, uansett hva du velger å bruke dem til.
Få smaken på kreativitet Når du velger Restaurant- og matfag står kreativitet i sentrum, både på skolen og i læretiden. Å kunne tenke utenfor boksen er en egenskap som er ettertraktet, uansett hva fremtiden bringer.
Få smaken på kommunikasjon Velger du Restaurant- og matfag, lærer du god kommunikasjon i praksis. Kommunikasjon er nøkkelen til godt samarbeid og er en egenskap som er ettertraktet, uansett hvilken vei du velger når du er ferdig med videregående skole.
Få smaken på fagkunnskap Når du velger Restaurant- og matfag får du fagkunnskap og ekspertise du har nytte av hele livet. Du lærer arbeidsteknikker, om kosthold og ernæring, bærekraft og ressursbruk, og får viktig kunnskap som er ettertraktet - uansett.
Vær med å forme fremtiden Mat- og måltidsbransjen er en næring i endring. Det er viktig og spennende, og det betyr at du kan være med å finne frem til nye og mer bærekraftige løsninger for bransjen og fremtiden.
Gi deg selv et forsprang Skole handler ikke om hva du blir, men hva du lærer. Velger du Restaurant- og matfag får du ferdigheter som åpner dører og gir muligheter for livet.
Få smaken på variasjon Restaurant- og matfag byr på en skolehverdag med variasjon og krydder. Du lærer å samarbeide på tvers av roller, holde fokus i høyt tempo og skape noe nytt - hver eneste dag.
Få smaken på profesjonalitet På Restaurant- og matfag møtes du av dyktige fagfolk i alle ledd: på skolen, i bedriftene, som elev og senere som lærling. Du øver på ferdighetene dine i praksis. Og du får betalt under utdanning.
Møt Jenny: Kokkeelev med smak for studiespes Jenny går restaurant- og matfag, yrkes og studiekompetanse, ved Vestby VGS. Det byr på på en skolehverdag utenom det vanlige, samt både fagbrev og studiekompetanse etter læretiden.
Møt Magnus: Kokk med smak for kulinarisk frihet For Magnus Svendsbø (20) har skole alltid vært litt kjedelig, men da han kom inn på Restaurant- og matfaglinjen på videregående skole, fikk han plutselig smaken på mer kunnskap og læring. – Jeg fant noe jeg brant for, sier han.
Møt Petter: Kokk med smaken for ledelse Som kjøkkensjef ved Smallhans er 22 år gamle Petter Rolund Antonsen teamleder for et sammensveiset team av kreative kokker og servitører, mange eldre og mer erfarne enn ham selv.
Møt Bryan-Matthew: Servitør med smak for bærekraft 19 år gamle Bryan-Matthew Santos er servitørlærling hos sjarmerende og autentisk-franske Brasserie France i Oslo. Han er andre års lærling og skal ta fagbrev til sommeren.
Møt Hedda: Sjømathandler med smak for service og teamwork Hedda Leversen Larsen (20) jobber som sjømathandler på Fisketorget i Stavanger. Det byr på en arbeidshverdag fylt av ulike oppgaver i et sammensveiset team.
Møt Lava: Slakterlærling med smak for variasjon i hverdagen Slakteryrket byr på en arbeidshverdag utenom det vanlige. Som slakterlærling i Nortura, må Lava Aarsland (22) jobbe med svært fysiske arbeidsoppgaver. Det liker hun veldig godt.