Dette lærer du på Restaurant- og matfag

Videregående skole handler ikke bare om hva du blir, men hva du lærer. 
Her kan du lese mer om hva du lærer på Restaurant- og matfag.

Vær med å forme fremtiden

Mat- og måltidsbransjen er en næring i endring. Det er viktig og spennende, og det betyr at du kan være med å finne frem til nye og mer bærekraftige løsninger for bransjen og fremtiden.

Gi deg selv et forsprang

Skole handler ikke om hva du blir, men hva du lærer. Velger du Restaurant- og matfag får du ferdigheter som åpner dører og gir muligheter for livet.

Få smaken på fagkunnskap

Når du velger Restaurant- og matfag får du fagkunnskap og ekspertise du har nytte av hele livet. Du lærer arbeidsteknikker, om kosthold og ernæring, bærekraft og ressursbruk, og får viktig kunnskap som er ettertraktet - uansett.

Få smaken på variasjon

Restaurant- og matfag byr på en skolehverdag med variasjon og krydder. Du lærer å samarbeide på tvers av roller, holde fokus i høyt tempo og skape noe nytt - hver eneste dag.

Møt Jenny: Kokkeelev med smak for studiespes

Jenny går restaurant- og matfag, yrkes og studiekompetanse, ved Vestby VGS. Det byr på på en skolehverdag utenom det vanlige, samt både fagbrev og studiekompetanse etter læretiden.

Møt Magnus: Kokk med smak for kulinarisk frihet

For Magnus Svendsbø (20) har skole alltid vært litt kjedelig, men da han kom inn på Restaurant- og matfaglinjen på videregående skole, fikk han plutselig smaken på mer kunnskap og læring. – Jeg fant noe jeg brant for, sier han.

Møt Martin: Lærling med smak for teknologi

Martin Lund er 19 år og lærling i industriell matproduksjon hos Tine Tunga i Trondheim. Teknologi-interessen gjorde det enkelt å velge Restaurant- og matfag på videregående.